Damac Group із Дубая витратить $1 млрд на будівництво дата-центрів у Таїланді

Damac Group із Дубая витратить $1 млрд на будівництво дата-центрів у Таїланді

Дочірня компанія Damac Group, що базується в Дубаї, інвестує близько $1 млрд у проект центру обробки даних у Таїланді

Edgnex Data Centers компанії Damac зі штаб-квартирою в Об'єднаних Арабських Еміратах планує інвестувати понад 32 млрд бат у три-чотири проекти центрів обробки даних через спільне підприємство з місцевим постачальником центрів обробки даних Proen Corp. Перший буде розташований у центрі Бангкока і запущений в експлуатацію до березня з початковою потужністю 5 мегават, яка буде розширена до 20 мегават.

Південно-Східна Азія, населення якої становить близько 685 мільйонів чоловік, швидко стає перспективним регіоном для зростання компаній Microsoft Corp., Nvidia Corp. та Amazon.com Inc., які витрачають мільярди доларів на інфраструктуру ШІ в регіоні.

Damac розширить потужності центру обробки даних у Бангкоку, оскільки уряд посилює ініціативи щодо створення цифрової економіки, сказав в інтерв'ю засновник групи Хуссейн Саджвані. "Оскільки попит зростає і зростає, ми будемо прагнути запустити його - це поступовий процес", - сказав він.

Потенційні клієнти включають гіперскейлерів та підприємства, пов'язані з ШІ, а також державні установи. Damac має трубопровід приблизно в 100 мегават майбутньої потужності центру обробки даних.

За словами Саджвані, компанія також планує інвестувати в елітні житлові проекти, додавши, що вихід Damac на ринок Таїланду може прокласти шлях для інших компаній, що базуються в Дубаї, до інвестицій у цю країну Південно-Східної Азії.

Читайте також