Данська DSV купує німецьку логістичну компанію Schenker за €14 млрд

Данська DSV купує німецьку логістичну компанію Schenker за €14 млрд

DSV оголошує про свою найбільшу угоду щодо придбання Schenker у Deutsche Bahn, що посилить глобальну мережу, експертизу та конкурентоспроможність DSV

Данська логістична компанія DSV повідомила про підписання угоди про придбання Schenker у Deutsche Bahn у рамках угоди вартістю €14,3 млрд.

Охоплення об'єднаної компанії посилить конкурентоспроможність організації та забезпечить доступ до нових ринків у дуже динамічній та конкурентній галузі. Водночас DSV та Schenker матимуть очікуваний проформний дохід близько €39,3 млрд та сукупну робочу силу близько 147 000 співробітників у більш ніж 90 країнах.

З цим придбанням Німеччина стане ключовим ринком для DSV, що вплине на майбутню організацію. Різні центральні функції залишаться в Німеччині, зокрема в офісі Schenker в Ессені. DSV розраховує на зростання в Німеччині та планує інвестиції у розмірі €1 млрд у Німеччину протягом наступних 3-5 років. Інвестиції сприятимуть довгостроковому зростанню та створенню робочих місць, а також просуванню сучасних та привабливих робочих місць. Очікується, що через п'ять років об'єднана організація матиме більше співробітників у Німеччині, ніж Schenker та DSV сьогодні.

Йєнс Х. Лунд, генеральний директор групи DSV: «Це перетворююча подія в історії DSV, і ми дуже раді об'єднати зусилля з Schenker. З придбанням ми об'єднуємо дві сильні компанії, створюючи провідну у світі транспортну та логістичну електростанцію, яка принесе користь нашим співробітникам, клієнтам та акціонерам».

Йохен Тевес, генеральний директор Schenker: «DB Schenker – одна з найпотужніших та інноваційних команд у сфері транспорту та логістики з більш ніж 150-річним досвідом. Останні роки були найуспішнішими в історії нашої компанії і ми довели, що DB Schenker готова до майбутнього. Ми з нетерпінням чекаємо на майбутні перспективи об'єднаного бізнесу. Разом з DSV наша мета — перетворити галузь і побудувати справді світового лідера ринку із спільним європейським корінням для найкращих наших співробітників і наших клієнтів».

Читайте також