Данська компанія Lundbeck купує американського розробника ліки від епілепсії за $2,6 млрд

Данська компанія Lundbeck купує американського розробника ліки від епілепсії за $2,6 млрд

Компанія Lundbeck погодилася придбати американську компанію Longboard Pharmaceuticals за $2,6 млрд, що стало найбільшою угодою в історії датського виробника ліків

Угода розширює портфель послуг копенгагенської компанії Lundbeck з лікування неврологічних захворювань, таких як хвороба Паркінсона, мігрень та хвороба Альцгеймера.

Lundbeck прогнозує потенційний світовий пік продажу у розмірі $1,5–2 млрд від основного препарату Longboard – бексикасерину, який компанія планує вивести на ринок у четвертому кварталі 2028 року.

Компанія планує домогтися схвалення препарату для лікування нападів, пов'язаних з групою рідкісних епілепсій, які називаються енцефалопатіями розвитку та епілептичними енцефалопатіями (ЕРЕ), які зазвичай вражають дітей.

За оцінками компаній, у США на синдром DEE страждають близько 220 000 пацієнтів.

 "Інші препарати, які схвалені або знаходяться в розробці, мають інші механізми дії, або вони націлені лише на один конкретний тип DEE, на який вони націлені, наприклад, певну мутацію", - сказав аналітик B Riley Калпіт Патель.

Компанії Marinus Pharmaceuticals, Jazz Pharmaceuticals та Praxis розробляють препарати для лікування різних видів епілепсії.

Читайте також