Delta Air інвестує $60 млн у  авіатаксі Joby Aviation

Delta Air інвестує $60 млн у авіатаксі Joby Aviation

В обмін на інвестиції компанія отримає 2% акцій у стартапі, який пропонуватиме пасажирам перевезення на повітряному таксі в та з аеропортів Нью-Йорка та Лос-Анджелеса.

Генеральний директор Delta Air Lines Ед Бастіан повідомив, що авіакомпанія також отримає місце у раді директорів, а загальний обсяг інвестицій може бути збільшений до $200 млн.

Авіакомпанії та інші компанії розглядають можливість розвитку транспортних послуг з використанням літаків з батарейним харчуванням, які можуть злітати та приземлятися вертикально, щоб доставляти мандрівників до аеропортів або здійснювати короткі поїздки між містами, що дозволяє їм долати пробки.

Компанії планують інтегрувати послугу Joby у канали обслуговування клієнтів Delta, щоб забезпечити транспортування в аеропорт на короткі відстані, що, за словами Бастіана, заощадить пасажирам час та відверне увагу.

Компанія Joby заявила, що планує запустити послугу повітряного таксі у 2024 році.

У травні Joby отримав сертифікат авіаперевізника, але перш ніж він зможе почати роботу, йому будуть потрібні додаткові дозволи регулюючих органів для його електричного літака з вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL), а також для будівництва інфраструктури аеропорту тощо.

Генеральний директор Joby ДжоБен Бевірт заявив, що маршрути в аеропорти та з аеропортів будуть «наріжним каменем» служби Joby.

Компанії відмовилися повідомити, скільки коштуватиме послуга або як вони будуть розподіляти доходи, але Бевірт сказав, що гіпотетична поїздка до нью-йоркського аеропорту імені Джона Кеннеді може скоротитися з години або більш ніж до 10 хвилин по повітрю.

Читайте також