Деніел Кретинський стане першим іноземним власником Royal Mail за всю її 500-річну історію

Деніел Кретинський стане першим іноземним власником Royal Mail за всю її 500-річну історію

Власник Royal Mail погодився на поглинання мільярдером Денієлом Кретінським за £3,5 млрд

Поглинання чеським мільярдером Денієлом Кретінським материнської компанії Royal Mail напередодні загальних виборів у Великій Британії за £3,6 млрд, схоже, призведе до розв'язання боротьби за майбутнє володіння британською поштовою службою.

Група EP Group, що належить магнату, погодилася купити акції International Distribution Services Plc, якими вона ще не володіє, та захистити Royal Mail як «ключову частину структури британського суспільства». Кретинський також пообіцяв не розпускати групу протягом як мінімум трьох років та доставляти листи шість днів на тиждень протягом наступних п'яти років.

Угода, укладена лише через кілька днів після оголошення виборів, швидше за все, зустріне опір з боку британських політиків, які раніше висловлювали стурбованість тим, що Кретинський уже володіє частиною колишньої державної компанії. Його частка зараз становить понад 27%.

Royal Mail бореться зі скороченням кількості листів та зростанням кількості доставок посилок, пов'язаних з електронною комерцією.

Кретинський узяв на себе зобов'язання зберегти бренд Royal Mail та зберегти штаб-квартири IDS та Royal Mail у Великій Британії.

Читайте також