Більш дешевий конкурент Nvidia  залучив понад $250 млн

Більш дешевий конкурент Nvidia залучив понад $250 млн

Розробник чіпів із Кремнієвої долини Rivos Inc. залучив понад $250 млн в рамках роботи над своїм першим продуктом, що підкреслює прагнення до створення нового обладнання для задоволення потреб ...

Компанія із Санта-Клари, штат Каліфорнія, заявила, що Matrix Capital Management є найбільшим інвестором у новому раунді, в якому беруть участь нові спонсори, включаючи Intel Capital та тайванську компанію з розробки мікросхем MediaTek Inc.

Rivos робить ставку на попит з боку користувачів ШІ, яким не потрібні найдорожчі та найпотужніші чіпи від таких компаній, як Nvidia Corp., для роботи своїх сервісів. Компанія орієнтується на клієнтів, які використовують аналіз даних та генеративний штучний інтелект, прагнучи отримати вигоду з зростаючої популярності штучного інтелекту після появи ChatGPT.

"Ми можемо орієнтуватися на потенційно невеликі установки, де Nvidia може здатися зайвою з погляду витрат", - сказав в інтерв'ю співзасновник і генеральний директор Rivos Пуніт Кумар. «Ми можемо запропонувати рішення, яке працюватиме досить добре і цілком конкурентоспроможне».

За словами Кумара, у чіпі Rivos використається відкритий стандарт RISC-V, розробка якого конкурує з Arm Holdings Plc. Він відмовився повідомити подробиці про структуру чіпів, терміни випуску продуктів або оцінку стартапу.

Компанія планує використовувати нові засоби для пілотного виробництва чіпів з використанням технології 3NE компанії Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., однієї з найпередовіших у масовому виробництві.

Читайте також