Devon Energy придбає бізнес Grayson Mill у Віллістоні за $5 млрд

Devon Energy придбає бізнес Grayson Mill у Віллістоні за $5 млрд

Devon Energy оголосила про укладання остаточної угоди про купівлю бізнесу Williston Basin компанії Grayson Mill Energy у рамках угоди вартістю $5 млрд

"Придбання Grayson Mill - це чудове стратегічне рішення для Devon, яке дозволяє нам ефективно розширювати масштаби видобутку нафти та операційної діяльності, одночасно захоплюючи значну частину високоекономічних запасів буріння", - заявив Рік Манкріф, президент та генеральний директор Devon. «Ця угода також створює негайну цінність у нашій фінансовій структурі, забезпечуючи стійкий приріст прибутку та вільного грошового потоку».

Придбання додає високорентабельний виробничий комплекс, який ще більше позиціонує Devon як одного з найбільших виробників нафти США. За попередніми даними про угоду, компанія оцінює свій видобуток нафти в середньому в 375 тис. барелів на день, а загальний обсяг видобутку досягає в середньому 765 тис. барелів нафтового еквівалента (БНЕ) на день.

У зв'язку з тим, що ця угода сприятиме збільшенню вільного грошового потоку, рада директорів Devon розширила повноваження щодо зворотного викупу акцій на 67 відсотків до $5 млрд до середини 2026 року. Компанія також очікує, що це придбання сприятиме збільшенню дивідендних виплат компанії у 2025 році та у наступний період.

Читайте також