DP World планує інвестувати $3 млрд в африканські порти до 2029 року

DP World планує інвестувати $3 млрд в африканські порти до 2029 року

DP World планує витратити $3 млрд протягом наступних трьох-п'яти років на нову портову інфраструктуру в Африці для задоволення попиту, що росте, на експорт найважливіших корисних копалин

«Вартість логістики та ланцюжка поставок в Африці дуже висока в порівнянні з іншими світовими ринками, що є гарною нагодою», сказав Мохаммед Акуджі, головний виконавчий директор і керуючий директор DP World в країнах Африки на південь від Сахари. Портовий оператор розширює свою діяльність у Дар-ес-Саламі в Танзанії і нещодавно провів оцінку портів у Південній Африці та Кенії щодо потенційних інвестицій.

На думку Акуджі, потенціал Африки слід розглядати у довгостроковій перспективі, а не з погляду короткострокової макроекономіки.

За словами Акуджі, ринок найважливіших корисних копалин, що швидко розвивається, включаючи мідь із Замбії та Демократичної Республіки Конго, сприяє збільшенню логістичних потужностей. «За останні кілька років ми спостерігаємо зростання попиту, багато в чому зумовлене всією глобальною електрифікацією та попитом на такі товари, як кобальт та літій».

В африканському підрозділі DP World працює 27 тис. осіб, і воно охоплює порти, термінали, логістику та ланцюжок постачання.

Читайте також