Експерт Evercore: Золотий вік інвестицій для трейдерів з Уолл-стріт закінчилося

Експерт Evercore: Золотий вік інвестицій для трейдерів з Уолл-стріт закінчилося

Кінець цього періоду поклало агресивне посилення грошово-кредитної політики, започатковане Федеральною резервною системою минулого року

Ральф Шлосштейн, почесний голова Evercore ISI зазначає: «Останні 40 років були свого роду золотим віком інвестицій. Я не думаю, що у нас буде таке у найближчі 10 чи 20 років».

Інвестори мали максимальний інтерес протягом більше десяти років після того, як ФРС знизила ставки після світової фінансової кризи. Але ця ера дешевих грошей добігла кінця в березні 2022 року, коли ФРС почала цикл підвищення ставок. Центральний банк підвищив ставку за федеральними фондами на 525 базисних пунктів у спробі приборкати інфляцію.

"Отримувати прибуток буде складніше", - додав він.

Сам Ральф Шлосштейн, який заявив, що не може володіти окремими акціями через характер роботи його дружини в якості посла США у Великій Британії, вкладає більшу частину своїх інвестицій в індексні фонди.

Інвестори уважно аналізуватимуть виступ Джерома Пауелла в п'ятницю на симпозіумі з економічної політики ФРС Канзас-Сіті в Джексон-Хоулі, щоб отримати уявлення про перспективи політики після того, як чиновники минулого місяця підняли вартість позик до найвищого рівня за 22 роки.

Шлосштейн додав, що він не очікує зниження ставок ФРС у першій половині наступного року і що економіка США бачитиме вищі ставки протягом тривалого часу, що, за його словами, ринок ще не врахував.

Читайте також