Elliott Investment придбала частку у Southwest Air за $1,9 млрд

Elliott Investment придбала частку у Southwest Air за $1,9 млрд

Elliott Investment Management закликала до нового керівництва Southwest Airlines Co та перегляду її бізнес-стратегії після розкриття частки в американському авіаперевізнику на суму $1,9 млрд

Фірма-активіст Elliott Investment Management повідомила про інвестиції в понеділок у листі, в якому критикує «вперте небажання керівництва розвивати стратегію компанії Southwest». Elliott особливо виділив головного виконавчого директора Southwest Боба Джордана та виконавчого голови Гері Келлі.

"Виконавчий голова Southwest та її генеральний директор, які пропрацювали в компанії в цілому 74 роки, керували компанією в період серйозного відставання і продемонстрували, що вони не справляються із завданням модернізації Southwest", - сказав інвестор.

Активістська компанія стане одним із найбільших інвесторів у розташованій у Southwest, ринкова капіталізація якої становить близько $16,6 млрд.

Цього року компанія Southwest вже зробила кроки щодо скорочення пропускної спроможності, закриття кількох аеропортів та уповільнення набору персоналу. У квітні авіаперевізник заявив, що проведе «значну реструктуризацію» інших ринків, включаючи операції у Чикаго та Атланті.

Репутація компанії також постраждала через серйозний збій рейсів наприкінці 2022 року, через який мільйони пасажирів опинилися у скрутному становищі під час свят.

Читайте також