Elliott купила облігації розробника ПЗ Citrix на $1 млрд

Elliott купила облігації розробника ПЗ Citrix на $1 млрд

Керуюча компанія спокусилася на велику знижку, яку запропонували банки

Керуюча компанія Пола Сінгера Elliott Investment Management була спокусена знижкою, яку банки, які підписали та поширили фінансові зобов'язання Citrix, запропонували за боргом. Забезпечені 6,5% облігації коштували 83,6 цента за долар у вівторок, у результаті загальна дохідність за боргом становила близько 10%.

Поінформовані джерела стверджують, що Apollo Global Management Inc. також купила $500 млн за угодою з облігаціями на $4 млрд.

Це рішення допомогло підтримати транзакцію, яку банки місяцями намагалися продати інвесторам. Банки Уолл-стріт у січні підписали пакет боргових зобов'язань на суму $15 млрд для фінансування Vista Equity Partners та викупу Elliott Citrix. З того часу умови кредитування погіршилися, а вартість запозичень різко зросла, що змушує банки зазнавати великих збитків, щоб знизити ризик.

За повідомленням Bloomberg, компанії на чолі з Credit Suisse Group AG втратили понад $500 млн. тільки на забезпечених облігаціях.

Згідно з документами з маркетингу позикових коштів, Elliott спочатку вклав у операцію близько $2 млрд нових коштів. Додавання боргу збільшує інвестиції спонсора до компанії приблизно до $3 млрд.

Читайте також