Emerson Electric купує виробника вимірювального обладнання National Instruments за $8,2 млрд

Emerson Electric купує виробника вимірювального обладнання National Instruments за $8,2 млрд

Очікується, що придбання зміцнить Emerson як великого глобального гравця у галузі автоматизації

Американський промисловий конгломерат Emerson Electric Co у середу погодився купити National Instruments Corp за $8,2 млрд, завершивши майже річний пошук виробника вимірювального обладнання.

Пропозиція готівкою у розмірі $60 за акцію є премією майже 50% до ціни закриття National Instruments 12 січня.

Emerson, яка вперше звернулася до National Instruments із пропозицією за ціною $48 за акцію у травні минулого року, перемогла конкуруючого претендента Fortive Corp.

Emerson фінансує угоду в основному за рахунок коштів, які вона отримала в результаті продажу свого підрозділу кліматичних технологій компанії Blackstone минулого року.

Угода зміцнить ключову опору стратегії Emerson щодо нарощування своїх можливостей в області випробувань і вимірювань, що швидко зростає, і дозволить використовувати програмно-підключені автоматизовані системи National Instruments в рамках підвищення прибутковості.

"Ці можливості забезпечують галузеву диверсифікацію Emerson за рахунок привабливих і зростаючих дискретних ринків, таких як напівпровідники та електроніка, транспорт та електромобілі", - заявив головний виконавчий директор Emerson Лал Карсанбхай.

Очікується, що угоду буде закрито у першій половині 2024 фінансового року Emerson.

Читайте також