Еміратський держхолдинг Mubadala інвестує в об

Еміратський держхолдинг Mubadala інвестує в об'єднані центри обробки даних у США

Фонд вартістю $276 млрд стане міноритарним партнером Aligned Data Centers

Mubadala Investment Co. інвестувала у центр обробки даних у США, контроль над яким здійснює Macquarie Asset Management, зміцнюючи присутність фонду добробуту Абу-Дабі у цифровій інфраструктурі.

Компанія Aligned, що пропонує як масштабовані центри обробки даних, так і масштабовані інфраструктурні рішення, матиме потужність понад 2,5 Гігават у більш ніж 40 центрах обробки даних при повному розгортанні, що зробить її одним з найбільших операторів приватних центрів обробки даних в Америці.

Холдинг Mubadala швидко розширює свій глобальний портфель цифрової інфраструктури. У травні він вклав $500 млн у Brightspeed, американську компанію, що надає широкосмугові та телекомунікаційні послуги, а минулого року інвестував $350 млн в азіатського оператора центрів обробки даних Princeton Digital Group.

Компанії центрів обробки даних привертають великий інтерес інвесторів, частково через сприйняття стабільного прибутку та очікувань постійного зростання, оскільки люди все більше покладаються на технології.

Читайте також