EnBW продає міноритарний пакет акцій високовольтних мереж TransnetBW за €1 млрд

EnBW продає міноритарний пакет акцій високовольтних мереж TransnetBW за €1 млрд

Покупцем виступає консорціум на чолі з ощадним банком

Німецька комунальна компанія EnBW оголосила, що продала близько чверті своєї високовольтної мережі передачі TransnetBW консорціуму, який очолює ощадний банк.

Незважаючи на недавнє підвищення процентних ставок, міноритарний пакет TransnetBW в цілому оцінюватиметься приблизно в €4 млрд, що вказує на привабливість регульованих електричних мереж, що зберігається, навіть після продажу міноритарного пакета.

За даними компанії, Suedwest Konsortium Holding GmbH придбала 24,95% акцій компанії у SV Sparkassen Versicherung. До консорціуму входять понад 30 банків, страхових компаній та компаній, розташованих у німецькій землі Баден-Вюртемберг.

TransnetBW, яка оголосила минулого року про плани часткового продажу свого бізнесу, очікує, що угода буде схвалена регулюючими органами протягом третього кварталу поточного року, додавши, що вона залишиться мажоритарним власником дочірньої компанії.

"На мій погляд, це історичне рішення EnBW, і я вважаю його рішенням, яке задасть курс на наступне століття", - сказав Петер Шнайдер, голова Асоціації ощадних кас Баден-Вюртемберга, німецької землі, де засновано EnBW.

Крім того, німецький державний кредитор KfW також має опціон на придбання 24,95% акцій TransnetBW, і EnBW розуміє, що цей опціон може бути реалізований в найближчі тижні на тих же умовах, що й раніше.

Читайте також