Enel продає активи в Перу китайській CSGI за $2,9 млрд

Enel продає активи в Перу китайській CSGI за $2,9 млрд

Італійський постачальник електроенергії та газу прагне скоротити свій борг

Італійська Enel SpA досягла угоди з China Southern Power Grid Co. про продаж низки латиноамериканських активів, а саме дистриб'юторських операцій у Перу. За даними компанії, вартість активів підприємства становить близько $4 млрд.

Угода відповідає останньому стратегічному плану Enel, який передбачає зміну географічної присутності компанії та скорочення боргу, який наприкінці минулого року зріс приблизно до $65 млрд.

Стратегія компанії також включає продаж активів на суму €21 млрд, переважно в Латинській Америці та Європі, при цьому зосередивши увагу на шести основних ринках, включаючи Італію, США та Бразилію.

Очікується, що продаж активів призведе до скорочення консолідованого чистого боргу приблизно на €3,1 млрд у 2023 році, що позитивно позначиться на чистому прибутку приблизно на €500 млн.

Угода може ще більше збільшити присутність China Southern Power, відомої як CSGI, у Латинській Америці після купівлі 28% акцій чилійської енергетичної компанії Transelec. Латинська Америка стала ключовим регіоном для китайських компаній, які шукають альтернативні ринки на тлі підвищеної уваги у Європі та США.

Читайте також