Італійська компанія A2A разом з Enel купують розподільні мережі в Ломбардії за $1,3 млрд

Італійська компанія A2A разом з Enel купують розподільні мережі в Ломбардії за $1,3 млрд

В рамках угоди буде створено нову компанію, до якої донька Enel передасть свої активи з розподілу електроенергії в провінціях Мілан та Вальтромпія

Найбільша регіональна енергетична компанія Італії A2A підписала угоду на €1,22 млрд із дочірньою компанією Enel e-distribuzione для розширення мереж розподілу електроенергії у Ломбардії.

В рамках угоди буде створено нову зареєстровану компанію, до якої e-distribuzione передасть свої активи з розподілу електроенергії в провінціях Мілан та Вальтромпія, повідомляє A2A, додаючи, що їй належатиме 90% цієї компанії.

Угода збільшить кількість встановлених електричних точок поставок A2A у 2024 році приблизно на 70%, з приблизно 1,3 млн у 2023 році до приблизно 2,1 млн., в районі Ломбардії, де група вже активно працює в секторі розподілу електроенергії, повідомляє компанія.

В окремій заяві Enel - найбільшого комунального підприємства країни - йдеться, що угода, як очікується, позитивно вплине на її консолідований чистий борг у 2024 році в розмірі близько €1,2 млрд і створить позитивний вплив на звітний чистий прибуток групи в 2024 році в розмірі близько €1 млрд.

A2A заявила, що угода допоможе їй здійснити більші інвестиції в розподільчу мережу електроенергії в розмірі близько €1,4 млрд до 2035 року і сприяти досягненню цілей декарбонізації.

Читайте також