Enovis придбає виробника протезних імплантів LimaCorporate за $850 млн

Enovis придбає виробника протезних імплантів LimaCorporate за $850 млн

Американський виробник ортопедичних корсетів та вставок для взуття погодився придбати італійського виробника хірургічних імплантів

Це придбання зміцнить реконструктивний бізнес Enovis, який виробляє плечові, кульшові та колінні імпланти, що використовуються в операціях, та розширить її міжнародну присутність. Enovis отримує більшу частину свого доходу від бізнесу з профілактики та відновлення, що виробляє нехірургічні пристрої та аксесуари.

Enovis, ринкова вартість якої становить $2,8 млрд, заплатить €700 млн готівкою та передасть власникам Lima акції на суму €100 млн у рамках угоди.

Lima контролює приватна інвестиційна компанія EQT AB.

Enovis очікує, що Lima внесе до $300 млн у її дохід у 2024 році, а синергія витрат складе близько $40 млн. Enovis прогнозує, що її виручка у 2023 році становитиме близько $1,7 млрд.

Компанія Enovis, що базується в Вілмінгтоні, штат Делавер, була відома як Colifax до 2022 року, коли вона виділила свій зварювальний бізнес у нову компанію під назвою ESAB Corp, щоб зосередитись на своєму медичному бізнесі.

Компанія Lima, штаб-квартира якої знаходиться на півночі Італії, використовує технологію 3D-друку для виготовлення плечових імплантів, що сприяють зростанню кісток. Імпланти було схвалено минулого року Управлінням з контролю за продуктами та ліками США.

Читайте також