EQT і найбагатша людина Німеччини купують частку авто і залізничного перевізника Flix за €1 млрд

EQT і найбагатша людина Німеччини купують частку авто і залізничного перевізника Flix за €1 млрд

Інвестиційна компанія EQT AB об'єднується з найбагатшою людиною Німеччини Клаусом-Міхаелем Кюне для придбання 35% акцій німецького оператора автобусних та залізничних перевезень Flix SE

EQT та Kühne Holding AG, інвестиційний інструмент логістичного магната Клауса-Міхаеля Кюне, стануть довгостроковими якірними акціонерами Flix. Вони інвестують близько €1 млрд у Flix у рамках угоди, що оцінює бізнес у більш ніж €3 млрд.

EQT і Kühne Holding купують нові акції Flix, а також купують акції у деяких власників. Угода підлягає схваленню регулюючих органів та іншим умовам.

Річний дохід Flix зріс на 30% минулого року і вперше досяг €2 млрд. Компанія повідомила про €104 млн скоригованого прибутку до відрахування відсотків, податків, зносу та амортизації.

Flix здійснює автобусні та залізничні перевезення в Європі та Північній Америці під брендами FlixBus, FlixTrain, Greyhound та Kamil Koç. Компанія управляє найбільшою в Європі мережею автобусних перевезень на далекі відстані та налічує близько 3000 співробітників у більш ніж 20 філіях.

Компанія Kühne Holding, що базується в Швейцарії, володіє контрольним пакетом акцій Kühne+Nagel International AG і є найбільшим акціонером Hapag-Lloyd AG, Deutsche Lufthansa AG і Brenntag SE.

Читайте також