EQT купує ігрового аутсорсера Keywords Studios вартістю £2,1 млрд

EQT купує ігрового аутсорсера Keywords Studios вартістю £2,1 млрд

Компанія Keywords Studios Plc погодилася на пропозицію групи на чолі з EQT AB, яка оцінює компанію з надання послуг у сфері відеоігор приблизно £2,1 млрд

Інвестори отримають £24,50 за акцію готівкою, йдеться у заяві компаній у середу. Рада директорів Keywords одноголосно рекомендувала пропозицію, яку EQT назвала своєю остаточною пропозицією. EQT очолює консорціум, до якого також належать Canada Pension Plan Investment Board та сінгапурська державна інвестиційна компанія Temasek Holdings Pte.

EQT знизила більш ранню пропозицію в £25,50 за акцію, оскільки ігрова індустрія насилу відновлювалася після торішніх страйків у Голлівуді, а клієнти відмовилися від проектів розвитку.

Акції Keywords впали більш ніж на 10% цього року до оголошення переговорів про угоду у травні, і компанія попередила у своєму річному звіті, що існує «значна невизначеність» щодо темпів відновлення після цьогорічних трудових суперечок.

Приватна інвестиційна компанія заявила, що хоча результати комплексної перевірки компанії Keywords були достатні для укладання угоди, протягом шести місяців після її закриття учасники торгів «проведуть поглиблений аналіз бізнесу та операцій».

Минулого місяця компанія Keywords заявила, що очікує на прискорення зростання в другій половині року. Компанія була заснована у 1998 році та у 2013 році вийшла на ринок AIM Лондонської фондової біржі, надає послуги з розробки ігор, аудіо та арту таким клієнтам, як Epic Games Inc. та Activision Blizzard Inc.

Після виходу на біржу Keywords швидко розширилася, придбавши численні студії підтримки, і заявила, що зараз веде переговори про угоди. Серед ігор, над якими вона працювала, — Fortnite, Call of Duty та Baldur's Gate 3.

Читайте також