Exxon купує Denbury за $4,9 млрд у зв

Exxon купує Denbury за $4,9 млрд у зв'язку із запуском трубопроводу CO2

Угода стане найбільшим придбанням Exxon за шість років і забезпечить нафтовому гіганту найбільшу мережу трубопроводів для вуглекислого газу в США

Ключовим активом Denbury є 1300 миль (2092 км) трубопроводів, призначених для транспортування CO2, критично важливої інфраструктури, якщо США збираються досягти успіху в уловлюванні викидів вуглецю від об'єктів, що сильно забруднюють довкілля, таких як нафтопереробні та хімічні заводи.

Угода Exxon стала найбільшою з моменту купівлі основних земельних ділянок у Пермському басейні у родини Басів приблизно за $6,6 млрд у 2017 році і є найбільшою разовою інвестицією в управління викидами вуглецю з моменту ухвалення у серпні Закону про зниження інфляції.

Більше 70% трубопровідної мережі Denbury знаходиться на узбережжі Мексиканської затоки, де зосереджено найбільшу концентрацію промислових викидів у США.

"Мета тут полягає в тому, щоб допомогти прискорити шлях світу до нульового рівня викидів", - сказав Ден Амманн, президент підрозділу Exxon Low Carbon Solutions. «Це доповнює та прискорює ці зусилля».

Читайте також