Fidelity і Jane Street інвестують в AI-стартап CoreWeave при оцінці $7 млрд

Fidelity і Jane Street інвестують в AI-стартап CoreWeave при оцінці $7 млрд

Постачальник хмарних обчислень CoreWeave, що входить до найяскравіших стартапів у гонці штучного інтелекту, продав міноритарну частку інвесторам на чолі з Fidelity Management & Research Co

В угоді також взяли участь компанії Investment Management Corp. of Ontario, Jane Street, JPMorgan Asset Management, Nat Friedman, Daniel Gross, Goanna Capital та Zoom Ventures, повідомила CoreWeave. Угода оцінює компанію у $7 млрд.

"Наша вибухова траєкторія зростання була визнана провідними інституціональними інвесторами, і ця угода підкреслює диференціацію, яку наші лідируючі на ринку показники, значну технологічну перевагу та активне визнання клієнтів отримують на ринку", - Майкл Інтратор, співзасновник і генеральний директор CoreWeave.

Індустрія штучного інтелекту знаходиться на переломному етапі, додав він, зазначивши, що компанія відіграє центральну роль, надаючи клієнтам найбільш диференційовану інфраструктуру штучного інтелекту.

CoreWeave, інвестором якої є корпорація Nvidia, була однією з перших, хто впровадив графічні чіпи Nvidia для центрів обробки даних, випередивши хвилю попиту на потужні процесори для запуску програм штучного інтелекту. Компанія будує центри обробки даних на базі чіпів Nvidia, щоб пропонувати обчислення, пов'язані зі штучним інтелектом.

Читайте також