Фінансування європейських стартапів цього року може знизитися ще на 39%

Фінансування європейських стартапів цього року може знизитися ще на 39%

За прогнозами Atomico, фінансування європейських венчурних стартапів скоротиться з $83 млрд у 2022 році до $51 млрд у 2023 році

За останні півтора роки технологічні компанії опинилися під величезним тиском: компанії були змушені за будь-яку ціну віддавати пріоритет прибутковості над зростанням.

За даними венчурної компанії Atomico, інвестиції в європейські технологічні стартапи цього року скоротяться ще на 39%, оскільки проблеми у глобальних технологіях продовжуються.

Багато в чому це сталося через відступ американських інвесторів. Американські фонди раніше були важливим драйвером фінансової активності в Європі, а кілька відомих венчурних фондів США відкрили офіси в Лондоні, щоб збільшити свої інвестиції в регіоні.

Подальше скорочення фінансування в Європі послідувало за важким для технологічної галузі минулим роком — інвестиції у приватні технологічні стартапи в Європі скоротилися на 22% до $83 млрд 2022 року з $106 млрд 2021 року, повідомляє Atomico.

У компанії Atomico заявили, що в європейській технологічній галузі спостерігаються деякі ознаки «стійкості», у тому числі той факт, що загальна вартість державних та приватних компаній знову досягла позначки $3 трлн, досягнутої в 2021 році.

Тим часом, за даними Atomico, фінансування компаній на ранніх стадіях скоротилося менше, ніж у колег на пізніших стадіях.

Читайте також