Фінська страхова компанія Sampo придбає датську Topdanmark вартістю $4,7 млрд

Фінська страхова компанія Sampo придбає датську Topdanmark вартістю $4,7 млрд

Фінська Sampo Oyj погодилася купити датського страховика Topdanmark в рамках угоди з повним пакетом акцій, вартість якої оцінювалася у $4,7 млрд

Sampo, яка вже володіє майже половиною акцій Topdanmark, заявила, що іншим акціонерам буде запропоновано 1,25 нових акцій Sampo категорії А за кожну акцію Topdanmark. Пропозиція є премією у розмірі 27% до останньої ціни закриття Topdanmark.

Sampo має намір інтегрувати Topdanmark у свій підрозділ з майна та нещасних випадків If, який працює у Скандинавському регіоні. До угоди If володіла приблизно п'ятою частиною ринку у країнах Північної Європи, за винятком Данії, де їй належало близько 6%, а Topdanmark – 16%. У Данії If тепер конкуруватиме з Tryg та Alm.

Угода «намічалася вже деякий час», сказав телефоном Торбьорн Магнуссон, головний виконавчий директор Sampo. "Ми продали частку в Nordea і продали ще кілька підприємств".

Акції Topdanmark у п'ятницю закрилися на 30% нижче за пік березня 2022 року, і навіть незважаючи на зростання в понеділок, акції не перевищили свій минулий рекорд.

Одночасно з випуском нових акцій Sampo виділить €800 млн на програму зворотного викупу акцій та на «потенційне витіснення міноритарних акцій Topdanmark», йдеться у повідомленні. Цей крок спрямований на «компенсацію зменшення кількості акцій у результаті угоди».

Читайте також