Фотонний стартап Lightmatter досяг оцінки у $1,2 млрд

Фотонний стартап Lightmatter досяг оцінки у $1,2 млрд

Бум штучного інтелекту покращив перспективи стартапу

Lightmatter Inc., стартап, який створює комп'ютерні продукти, що використовують світло замість електрики, залучив додаткове фінансування, внаслідок чого його оцінка зросла до $1,2 млрд.

Стартап заявив, що залучив $155 млн у рамках угоди, укладеної GV, фірмою, раніше відомою як Google Ventures, та Viking Global Investors. Це фінансування є продовженням фінансування серії C у травні, яке принесло $154 млн. Стартап, у якому працюють 150 співробітників, на даний момент зібрав понад $420 млн.

Lightmatter створює нові способи взаємодії комп'ютерних чіпів один з одним та виконання обчислень. У його технології використовується кремнієва фотоніка з хвилеводами - крихітними структурами, що перенаправляють світло. Традиційно для таких цілей чіпи використовують дроти.

Ідея використання світла у обчисленнях не нова і може прискорити обчислювальні процеси за меншого енергоспоживання.

"На даний момент штучний інтелект сприяє настільки значному прогресу в галузі обчислень, що вам дійсно необхідно знайти нові способи продовжувати забезпечувати швидкість та енергоефективність, необхідні для масштабування цих систем", - сказав співзасновник і генеральний директор Lightmatter Нік Харріс.

До продуктів компанії входить пристрій під назвою Passage, який може містити різні типи комп'ютерних чіпів, що дозволяє їм обмінюватися даними оптичним способом. Оптичні волокна також дозволяють з'єднати кілька проходів разом для створення з них суперкомп'ютерів, сказав Харріс, додавши, що компанія працює над цією можливістю з деякими клієнтами.

За словами Харріса, компанія, що базується в Бостоні, планує використати отримані кошти для збільшення штату співробітників та відкриття нового офісу в Торонто.

Читайте також