Франція направить €1,8 млрд на розширення уранового заводу задля скорочення залежності від росії

Франція направить €1,8 млрд на розширення уранового заводу задля скорочення залежності від росії

Інвестиції дозволять збільшити виробництво на заводі Georges Besse 2 більш ніж на 30%

Держкомпанія Orano SA витратить €1,8 млрд на розширення заводу зі збагачення урану на півдні Франції, оскільки країни Заходу прагнуть зменшити свою залежність від російського ядерного палива.

Зрештою, на заводі Georges Besse 2 перероблятиметься достатньо урану, щоб виробляти ядерну енергію для потреб, еквівалентних 120 мільйонам домогосподарств на рік.

США та Європа утрималися від запровадження санкцій проти російського ядерного гіганта «Росатому», побоюючись, що енергопостачання сотень мільйонів людей опиниться під загрозою. Проте вони дедалі частіше розривають зв'язки із Кремлем, який обмежує потоки природного газу до Європи після вторгнення в Україну.

"У нинішньому геополітичному контексті метою цього збільшення потужностей зі збагачення є зміцнення енергетичного суверенітету Заходу у Франції", - заявив у четвер Клод Імаувен, голова контрольованої державою компанії Orano. «Рішення Orano відповідає вимогам, висловленим нашими клієнтами щодо зміцнення безпеки постачання, при цьому очікується, що виробництво буде запущено у 2028 році».

Читайте також