Французька енергетична компанія Engie купила американського виробника акумуляторів Broad Reach

Французька енергетична компанія Engie купила американського виробника акумуляторів Broad Reach

Угода, фінансові умови якої не розкриваються, посилить присутність Engie у Техасі та Каліфорнії

Французька Engie SA погодилася купити Broad Reach Power LLC, американську компанію з виробництва акумуляторів, що фінансується приватними інвестиціями, в рамках стратегії розширення виробництва електроенергії та відновлюваних джерел енергії.

Покупка у Apollo Global Management Inc. та EnCap Investments посилить присутність Engie у таких штатах, як Техас та Каліфорнія, які працюють над зміцненням енергетичної безпеки після перенесених останніми роками відключень електроенергії.

Придбання дає Engie 350 МВт діючих активів, а також 880 МВт, які будуються і ще 1,7 ГВт проєктів на просунутій стадії. Компанія вже має операції з відновлюваної енергії та зберігання енергії в США.

Енергетичні компанії все частіше збільшують ємність акумуляторів для зберігання різко зростаючої потужності вітру та сонячної енергії та допомагають операторам мереж задовольняти попит у періоди пікового використання або виходу з ладу інших джерел енергії. Мережа Техасу, яка різко впала під час штормів у 2021 році, регулярно зазнає перевантажень через різке зростання споживання влітку, тоді як Каліфорнія нарощує потужності зберігання поряд із збільшенням кількості сонячних ферм.

Угода Broad Reach, яку Engie планує укласти в четвертому кварталі, сприятиме досягненню мети компанії до 2030 року створення 10 ГВт глобальної ємності акумуляторів.

Читайте також