Французько-ізраїльський магнат Драї погодився продати Altice Media за €1,6 млрд сім

Французько-ізраїльський магнат Драї погодився продати Altice Media за €1,6 млрд сім'ї французьких мільярдерів Сааде

Судноплавна компанія CMA CGM та сімейний офіс Merit France придбають 80% та 20% акціонерного капіталу компанії відповідно

Сім'я французьких мільярдерів Сааде погодилася купити компанію Altice Media Патріка Драї, включаючи французький канал новин BFM TV, за загальну вартість підприємства в €1,55 млрд.

Угода була підписана на тлі того, як французько-ізраїльський магнат Патрік Драї сподівається скоротити купу боргів, що перевищує $60 млрд. Гігант ЗМІ та телекомунікацій стикається з вищими витратами на позики після багатьох років агресивних придбань. У вересні Драхі повідомив інвесторам, що практично кожну частину його імперії виставлено на продаж.

Судноплавний мільярдер Родольф Сааде увійшов до медіаіндустрії Франції, придбавши газети La Provence та La Tribune. Сім'я Сааді працює над диверсифікацією медіа-активів, що забезпечують престиж і вплив, причому Altice Media є її найбільшою метою у цьому секторі.

«Ми можемо бути раді, що новий підприємець Родольф Сааде, який очолює давно існуючу сімейну групу з глибоким корінням у нашому регіоні та довгостроковим промисловим баченням, йде стопами Патріка Драї та Altice», — про це повідомив генеральний директор Altice Артур Дрейфус.

Читайте також