Гаутам Адані вкладе $2,5 млрд до цементної фірми під керівництвом свого сина

Гаутам Адані вкладе $2,5 млрд до цементної фірми під керівництвом свого сина

Старший син Каран очолить новий цементний бізнес, компанію Ambuja Cement, яку Adani Group придбала у травні за $10,5 млрд

Мільярдер Гаутам Адані доручить своєму синові спостерігати за нещодавно придбаним бізнесом, оскільки третя найбагатша людина у світі прагне зміцнити свою інфраструктурну імперію.

Гаутам Адані був призначений директором ради директорів та головою ради директорів Ambuja Cements у п'ятницю. Його старший син, 35-річний Каран Адані, буде директором у радах директорів як Ambuja Cements, так і ACC Ltd., згідно з окремими документами на біржі. Каран також буде головою ACC.

Недавні заяви показують, що магнат перетворює цементні заводи на двигун зростання своєї імперії, зміцнюючи логістичний ланцюжок, що включає порти, аеропорти, нерухомість та вугілля. Адані швидко розширив свою діяльність, вийшовши за межі своїх традиційних бізнесів, пов'язаних з викопним паливом, і зайнявся центрами обробки даних, цифровими послугами, телекомунікаціями та медіа.

Крім сина, індійський мільярдер також планує залучити ключових керівників вищої ланки для допомоги у розвитку цементного бізнесу та наставника Карана.

Гаутам Адані набув популярності цього року, оскільки карколомний стрибок у його статках зробив його одним із найбагатших людей на планеті за лічені місяці, обігнавши співвітчизника Мукеша Амбані та таких титанів, як Білл Гейтс та Уоррен Баффет.

Читайте також