General Atlantic інвестувала $100 млн в індійський платіжний стартап PhonePe

General Atlantic інвестувала $100 млн в індійський платіжний стартап PhonePe

Поточна оцінка стартапу становить $12 млрд

General Atlantic вклала ще $100 млн у PhonePe через чотири місяці після того, як очолила раунд інвестицій у розмірі $350 млн в індійський фінтех-стартап, який зараз залучив $850 млн у поточному раунді фінансування у розпал уповільнення світової економіки.

Компанія PhonePe, що підтримується Walmart, розкрила інформацію про інвестиції у своїй заяві у понеділок. Поточний раунд оцінює стартап зі штаб-квартирою в Бангалорі у $12 млрд. PhonePe розраховує залучити ще $150 млн у поточному раунді.

PhonePe є найдорожчим фінтех-стартапом Індії. Він конкурує з Google Pay та Paytm, остання з яких наразі оцінюється майже у $5 млрд.

PhonePe, яка минулого року завершила повне відділення від гіганта електронної комерції Flipkart, домінує у транзакціях у мережі UPI, створеній коаліцією роздрібних банків в Індії. UPI — найпопулярніший спосіб онлайн транзакцій серед індійців — він обробляє понад 8 млрд транзакцій на місяць. Google GPay і PhonePe зараз обробляють понад 80% усіх транзакцій UPI.

Walmart, якому також належить контрольний пакет акцій гіганта електронної комерції Flipkart, заявив раніше цього року, що поділ Flipkart і PhonePe «дуже схожий на eBay та PayPal, де кожен із них, що працює незалежно, може реалізовувати свої власні ініціативи».

Читайте також