Glovo планує створити перший в Україні велопаркінг за 5 млн грн

Glovo планує створити перший в Україні велопаркінг за 5 млн грн

Перший пересадочний вузол для велотранспорту буде збудовано біля станції метро «Почайна» у Києві

Служба доставки Glovo та Київська міська рада підписали меморандум, який дозволить реалізувати різноманітні проєкти, у т.ч. соціальні доставки, підтримка малого та середнього бізнесу та розвиток інфраструктури міста.

Однак наймасштабнішим проєктом в рамках цієї довгострокової програми сталого розвитку для міст Glovo Acts стане створення першого в Україні пересадного вузла для велотранспорту. Він дозволить киянам залишати свої велосипеди на громадському паркінгу, що охороняється.

Перше масштабне велопаркування буде побудоване на перетині Оболонського проспекту з проспектом Степана Бандери поблизу ст. м. "Почайна" в Оболонському районі.

Марина Павлюк, гендиректор Glovo в Україні, заявила, що компанія сподівається, що цей проєкт стане одним із багатьох, які покращать життя у місті.

Сервіс доставки Glovo засновано у 2015 році в іспанській Барселоні. Наразі в компанії працюють 5000 осіб у 25 країнах, в українському офісі – 240 співробітників. Власник Glovo – німецький Delivery Hero, якому належить 94% акцій, формально угода щодо поглинання завершилася у липні 2022 року.

Читайте також