GM та Samsung інвестують $3 млрд у спільне виробництво акумуляторів у США

GM та Samsung інвестують $3 млрд у спільне виробництво акумуляторів у США

Очікується, що у 2026 році спільний завод GM та Samsung SDI матиме річну виробничу потужність у 30 ГВтч

General Motors Co та Samsung SDI заявили, що інвестують понад $3 млрд у будівництво спільного підприємства з виробництва акумуляторів для електромобілів у США.

Ця новина з'явилася, коли президент Південної Кореї Юн Сок Йоль перебуває у Вашингтоні, щоб зустрітися із президентом Джо Байденом під час першого державного візиту до США південнокорейського лідера за 12 років.

Очікується, що у 2026 році спільний завод GM та Samsung SDI матиме річну виробничу потужність у 30 ГВтч. Місце розташування запланованого заводу СП ще не визначено. Завод випускатиме високонікелеві призматичні та циліндричні акумуляторні батареї.

GM, як і інші автовиробники, прагне диверсифікувати свій ланцюжок поставок акумуляторів та забезпечити ємність компонентів для підтримки своїх цілей електрифікації, намагаючись наздогнати Tesla Inc.

GM вже має спільне підприємство в США з LG Energy Solution, і вона інвестує у збільшення виробництва елементів з південнокорейським виробником акумуляторів, щоб скористатися субсидіями відповідно до Закону США про зниження інфляції, спрямованого на стимулювання внутрішнього виробництва.

Читайте також