Google очолить раунд інвестицій на $250 млн в індійський мобільний стартап Glance

Google очолить раунд інвестицій на $250 млн в індійський мобільний стартап Glance

Постачальник мобільного контенту Glance знаходиться на просунутій стадії переговорів щодо залучення капіталу в рамках раунду фінансування, очолюваного існуючим інвестором Google

Glance InMobi Pte. збирається зібрати до $250 млн протягом кількох тижнів.

Витрати збільшать ставки Google в густонаселеній країні світу, де вона змагається з місцевими конкурентами, а також з глобальними колегами Microsoft Corp., Meta Platforms Inc. та Amazon.com Inc. за нові сфери зростання. Мобільна операційна система Android від Google домінує в Індії, але конкуренція з боку таких компаній, як Apple Inc., посилюється, оскільки технологічні компанії націлюються на середній клас країни, що швидко зростає.

Glance пропонує кураторську заставку для мобільних пристроїв, яка показує користувачам контент, такий як новини, без необхідності розблокувати свої дисплеї або відкривати будь-які програми. За словами компанії, вона має понад 300 млн користувачів у таких країнах, як Індія, США, Японія та Індонезія.

Наприкінці 2020 року стартап залучив фінансування від Google. У 2022 році він отримав підтримку найбагатшої людини Азії Мукеша Амбані в розмірі $200 млн, що дозволило оцінити компанію більш ніж $1 млрд.

Найбільшим власником Glance є фірма мобільної реклами InMobi Навин Теварі, випускника Гарвардської школи бізнесу.

Читайте також