Great Wall Motor збирається продати частку у виробнику акумуляторів Svolt вартістю $6 млрд

Great Wall Motor збирається продати частку у виробнику акумуляторів Svolt вартістю $6 млрд

Угода пов'язана з тим, що первинне публічне розміщення акцій компанії з виробництва акумуляторів у Шанхаї може бути відкладено

За словами джерел, китайський автовиробник Great Wall Motor Co. провів первинні переговори з потенційними покупцями частки у Svolt Energy Technology Co., зокрема з компанією Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. , найбільший у світі виробник акумуляторів для електромобілів.

Минулого року Svolt подала заявку на лістинг на китайській біржі Star, схожій на Nasdaq, з планами залучити до $2,1 млрд. План IPO може бути відкладений після того, як Китай пообіцяв тимчасово уповільнити темпи лістингу в рамках своїх зусиль щодо порятунку ринків, що слабшають.

Заснована в 2018 році компанія Svolt розробляє та виробляє автомобільні акумулятори та накопичувачі енергії, повідомляється на її веб-сайті. Great Wall Motor володіє 39,4% акцій підрозділу і має близько 76,5% прав голосу, випливає з попереднього проспекту IPO Svolt.

Китайський автовиробник та його дочірні компанії були головним клієнтом Svolt, на частку яких припало близько 57% його продажів у першій половині 2022 року, йдеться у проспекті. Іншими великими клієнтами є Hozon New Energy Automobile Co., Zhejiang Leapmotor Technologies Ltd. та Zhejiang Geely Holding Group Co.

Читайте також