GSK продає частку у виробнику Панадолу Haleon на суму $1,1 млрд

GSK продає частку у виробнику Панадолу Haleon на суму $1,1 млрд

Британська фармацевтична група продає останню партію акцій компанії із виробництва товарів для здоров'я споживачів

GSK Plc залучила £886 млн ($1,1 млрд) від останнього продажу траншу акцій Haleon Plc, компанії з виробництва товарів для здоров'я споживачів, яку вона виділила минулого року.

Згідно із заявою регулюючих органів у п'ятницю, британська фармацевтична компанія продала 270 млн акцій за ціною 328 пенсів. Ціна відбиває знижку близько 2,5% до ціни закриття Haleon у четвер.

Прискорені пропозиції зазвичай оцінюються зі знижкою, щоб спонукати акціонерів до участі в угоді.

В результаті продажу у GSK залишиться 7,4% акцій Haleon, виробника зубної пасти Aquafresh та ліки Panadol.

Спочатку компанія Haleon була утворена в результаті об'єднання підрозділів GSK та Pfizer Inc. з охорони здоров'я споживачів.

GSK вирішила відокремити Haleon, щоб краще зосередитися на своєму бізнесі в галузі фармацевтики та вакцин. Очолювана генеральним директором Еммою Уолмслі, компанія GSK намагається зміцнити свою лінійку ліків завдяки недавньому успіху в розробці вакцини проти RSV, поширеного вірусу, який може бути смертельним.

Продаж частки відбувся через шість місяців після того, як GSK продала акції Haleon на суму близько £804 млн. Pfizer також заявила, що поступово продасть свою частку в Haleon в рамках свого прагнення зосередитися на фармацевтичних інноваціях.

Читайте також