Heineken продає бізнес за €1 і завершує вихід із росії

Heineken продає бізнес за €1 і завершує вихід із росії

Покупцем підприємств нідерландської пивоварної компанії у росії стала російська Arnest Group

Нідерландська пивоварна компанія Heineken заявила, що угода отримала всі необхідні дозволи і, найімовірніше, призведе до збитків у €300 млн.

Heineken оголосив про свій намір вийти з росії у березні 2022 року, після вторгнення росії в Україну, визнавши, що цей процес зайняв більше часу, ніж очікувалося.

Генеральний директор компанії Дольф ван ден Брінк зазначив, що нещодавні події демонструють серйозні проблеми, з якими стикаються великі виробничі компанії під час виходу з росії.

Дольф ван ден Брінк не пояснив, чому пошук покупця зайняв більше часу, ніж очікувалося, назвавши цей процес дуже складним.

«Ми раді, що знайшли відповідного покупця. Ми вважаємо, що це надійна сторона… Ми раді, що цей процес добігає кінця і ми можемо залишити росію», – додав він.

У Heineken заявили, що угода без можливості викупу бізнесу включала трирічну ліцензію на деякі дрібніші регіональні бренди, за якими Heineken не забезпечуватиме підтримки бренду або не отримуватиме будь-яких доходів.

Heineken має сім пивоварних заводів у росії та 1800 співробітників, які отримають гарантію працевлаштування на найближчі три роки.

Читайте також