Хмарний провайдер CoreWeave залучає кредитну лінію на $2,3 млрд під заставу чіпів Nvidia

Хмарний провайдер CoreWeave залучає кредитну лінію на $2,3 млрд під заставу чіпів Nvidia

Кредит буде виділено групою на чолі з Magnetar Capital та Blackstone

Спеціалізований хмарний провайдер CoreWeave залучив $2,3 млрд у рамках кредитної лінії під керівництвом Magnetar Capital та Blackstone

Використання Nvidia H100, популярного чіпа, що підтримує обчислення ШІ в якості застави, наголошує на цінності такого обладнання в капіталомісткій гонці озброєнь ШІ.

Кредит також зазначає зростання фінансування на основі приватних активів, оскільки приватні інвестиційні компанії звертаються до кредитування з меншим ризиком, забезпеченим твердими активами, і беруть більше корпоративного боргу, коли банки сповільнюються.

Підтримувана Nvidia компанія CoreWeave пережила бум генеративного штучного інтелекту завдяки спеціалізованій хмарній інфраструктурі, що масштабується. Вона має партнерські відносини зі стартапами в області ШІ та постачальниками хмарних послуг, з якими вона також конкурує, для створення кластерів для підтримки робочого навантаження ІІ.

Компанія має унікальний доступ до передових чіпів Nvidia, яких не вистачає, що дає їй перевагу в конкуренції з традиційними хмарними провайдерами, такими як Microsoft, Amazon і Google, які стикаються з обмеженнями поставок при розробці власних чіпів.

Нове фінансування буде використано для придбання більшої кількості графічних процесорів, інвестицій у центри обробки даних та найму персоналу, йдеться у повідомленні компанії. Минулого тижня компанія оголосила про створення центру обробки даних вартістю $1,6 млрд у Техасі.

Читайте також