Honda та LG побудують СП з виробництва акумуляторів у США за $4,4 млрд

Honda та LG побудують СП з виробництва акумуляторів у США за $4,4 млрд

Компанії оголосили про те, що в Огайо буде збудовано спільне підприємство з виробництва акумуляторів

Honda Motor Co Ltd і LG Energy Solution оголосили про свій план у серпні, але ще не визначилися з місцем розташування в США. У вівторок вони заявили, що спочатку зобов'язуються інвестувати $3,5 млрд і створити 2200 робочих місць, але заявили, що загальний обсяг інвестицій, за прогнозами, сягне $4,4 млрд.

Honda окремо інвестує $700 млн у переоснащення трьох заводів в Огайо та створення 300 нових робочих місць, оскільки вона прагне збільшити виробництво електромобілів.

Honda вироблятиме акумуляторні батареї на своєму заводі з виробництва двигунів в Ганні, штат Огайо, які об'єднуватимуться з акумуляторними модулями СП, а потім встановлюватимуться в електромобілі, побудовані на двох інших заводах в Огайо.

Цей завод є останнім у низці заводів з виробництва акумуляторів, про які було оголошено, оскільки автовиробники прагнуть перевести виробництво автомобілів із газовим двигуном на електромобілі.

Президент Джо Байден похвалив заяву Honda-LG, заявивши, що компанії «виділяють понад $5 млрд на виробництво акумуляторів для електромобілів та переоснащення заводів по всьому штату». Байден хоче, щоб 50% усіх нових автомобілів, зібраних до 2030 року, були електромобілями або гібридами, що підключаються.

Honda планує розпочати виробництво та продаж електромобілів у Північній Америці у 2026 році на базі своєї нової Honda e:Architecture.

Обидві компанії планують розпочати будівництво на початку 2023 року та планують завершити будівництво нового об'єкту приблизно за 40 миль (64 км) на південний захід від Колумбуса, штат Огайо, до кінця 2024 року.

Планується, що річна потужність заводу становитиме близько 40 ГВтч, оскільки до кінця 2025 року він розпочне масове виробництво літій-іонних акумуляторів.

Акумулятори для електромобілів, вироблені на новому заводі СП, поставлятимуться на автозаводи Honda для виробництва електромобілів, які продаватимуться в Північній Америці. Honda прагне до того, щоб до 2040 року електромобілі та паливні елементи складали 100% продажу її автомобілів.

Читайте також