Hyundai Supernal побудує в США завод з виробництва перших літаючих електричних таксі

Hyundai Supernal побудує в США завод з виробництва перших літаючих електричних таксі

Supernal планує подати заявку до FAA на сертифікацію літаків eVTOL

Hyundai Motor Group, третій за величиною автовиробник у світі за обсягом продажів, планує побудувати завод у США, де його підрозділ аеромобільності Supernal вироблятиме літаючі електричні таксі, призначені для пасажирів приміських поїздів.

Прототип електричного корабля з вертикальним зльотом та посадкою буде показано на виставці CES у Лас-Вегасі у січні, повідомив генеральний директор Supernal Шин Джайвон.

Таксі eVTOL буде здатне літати зі швидкістю 120 миль на годину (190 км/год) та вміщати одного пілота та чотирьох пасажирів. Грудень 2024 року є метою випробувального польоту, а за чотири роки планується розпочати комерційну експлуатацію, сказав Шин в інтерв'ю Bloomberg News цього тижня в Сінгапурі.

"Враховуючи всі технології виробництва акумуляторів, а також всю майбутню інфраструктуру та регулювання, це займе деякий час", - сказав він.

Акумулятори є найбільшою технічною проблемою для повітряної мобільності: вони становлять до 40% ваги літака eVTOL.

"З точки зору експлуатації у нас немає систем керування повітряним рухом для керування цими транспортними засобами", - сказав він. «До цього моменту, навіть у найближчому майбутньому, у нас не буде штучних об'єктів, які регулярно літають на висоті нижче 500 метрів».

Читайте також