Hyundai збудує в США завод з виробництва електромобілів за $5,5 млрд

Hyundai збудує в США завод з виробництва електромобілів за $5,5 млрд

Цим кроком південнокорейський виробник має намір знизити невизначеність перспектив продажу електромобілів на своєму головному ринку

Hyundai Motor Co планує розпочати виробництво електромобілів та акумуляторів на великому заводі у штаті Джорджія у першій половині 2025 року. Річна потужність становитиме 300 тис. одиниць.

Автовиробник вирішив піти на такий крок, щоб отримати податкові пільги, передбачені законом про зниження інфляції, підписаним президентом Джо Байденом у серпні, який вимагає, щоб електромобілі збиралися у Північній Америці.

Hyundai та її дочірня компанія Kia Corp., а також великі європейські автовиробники були виключені із субсидій США на електромобілі, оскільки вони ще не виробляють там автомобілі.

Занепокоєння щодо продажу електромобілів Hyundai у США відповідно до нових правил було оголошено, коли компанія повідомляла квартальні результати, що також сприяло падінню її акцій.

Байден висловив готовність продовжити переговори з Південною Кореєю щодо недавнього законодавства США, яке відмовляє в субсидіях більшості іноземних виробників електромобілів, заявила раніше цього місяця Південна Корея.

Згідно із серпневим законом, лише близько 20 електромобілів мають право на субсидії за новими правилами, серед них моделі від Ford Motor Co. та BMW.

Читайте також