IBM продає метеорологічний бізнес компанії Francisco Partners

IBM продає метеорологічний бізнес компанії Francisco Partners

Споживчі погодні послуги IBM, такі як Weather.com, та пропозиції, орієнтовані на бізнес, будуть придбані приватною інвестиційною фірмою

International Business Machines Corp. продасть свій погодний бізнес компанії Francisco Partners, яка керуватиме ним як самостійною компанією.

«Завдяки збільшенню інвестицій та ресурсів з боку Francisco Partners The Weather Company буде прагнути вийти за рамки одного лише прогнозування та надати користувачам нові інструменти та досвід, які допоможуть їм зрозуміти, як погода впливає на всі аспекти їхнього життя, починаючи зі здоров'я та благополуччя». йдеться у повідомленні компаній.

IBM розглядає можливість продажу бізнесу як мінімум із квітня. Підрозділ був придбаний у рамках угоди, оголошеної у 2015 році, яка включала програми та веб-сайти Weather Channel та Weather Underground у рамках зусиль щодо розширення своєї присутності на тодішньому гарячому ринку Інтернету речей.

З того часу IBM прагнула переорієнтуватися на хмарні обчислення та продала свій застарілий інфраструктурний підрозділ Kyndryl Inc. Минулого року вона передала частину свого бізнесу Watson Health компанії Francisco Partners за більш ніж $1 млрд.

Читайте також