Ілон Маск створив AI-компанію X.AI Corp

Ілон Маск створив AI-компанію X.AI Corp

Маск є єдиним зареєстрованим директором компанії, а назва нового підприємства нагадує про прагнення підприємця створити супердодаток X

Як повідомляє видання The Wall Street Journal, Ілон Маск заснував нову компанію в сфері штучного інтелекту під назвою X.AI Corp. Згідно з документами, Маск є єдиним зареєстрованим директором компанії, а Джаред Бірчалл, директор сімейного офісу Маска, виконує функції секретаря. X.AI Corp. вже отримала дозвіл на продаж 100 млн акцій як приватна компанія.

Раніше стало відомо, що інша компанія Маска, Twitter також змінила назву на X Corp, і обидві фірми тепер зареєстровані в Неваді. Згідно з останніми юридичними документами, вони змінили своє місце проживання на Делавер. Юристи припускають, що закони Невади надають більше свободи дій та захисту керівництва компанії та посадових осіб порівняно з Делавером.

Хоча Маск не відповів на запити про коментарі щодо X.AI, він, як повідомляється, останніми місяцями активно набирає дослідників, щоб конкурувати з OpenAI, компанією, що займається штучним інтелектом, яка привернула загальну увагу своїм чат-ботом ChatGPT. Маск став співзасновником OpenAI вісім років тому, але покинув компанію у 2018 році після боротьби за владу із нинішнім генеральним директором Семом Альтманом, повідомляє The Wall Street Journal. Раніше Маск висловлював занепокоєння щодо ризиків, пов'язаних з технологіями штучного інтелекту, і виступав за їхнє державне регулювання.

В рамках своїх амбіцій у галузі штучного інтелекту Маск нещодавно найняв Ігоря Бабушкіна, вченого з DeepMind, лабораторії штучного інтелекту, що належить Alphabet Inc, для керівництва новим проєктом. За словами інсайдерів, компанія також намагалася найняти співробітників із OpenAI, але без особливого успіху.

У разі успіху нова лабораторія Маска приєднається до конкурентних перегонів технологічних компаній з розробки потужніших моделей штучного інтелекту.

Читайте також