Insight Partners придбає частку у софтверній компанії Aptean вартістю $3,6 млрд

Insight Partners придбає частку у софтверній компанії Aptean вартістю $3,6 млрд

Інвестиційна компанія погодилася придбати 20% у компанії-розробнику корпоративного програмного забезпечення

Згідно з заявою компанії, купівля здійснюється разом із додатковими інвестиціями від існуючого акціонера TA Associates. Після початкових інвестицій у 2012 році під брендом CDC Software Vista Equity Partners вийде зі своєї частки в Aptean у рамках поточної угоди. Charlesbank Capital Partners залишиться акціонером Aptean.

Продаж міноритарного пакета оцінює виробника програмного забезпечення приблизно $3,55 млрд, включаючи борг. Insight погодилася купити понад 20% акцій компанії.

Aptean, утворена в результаті злиття CDC Software та Consona Corp., працює як розробник програмного забезпечення для планування ресурсів підприємства, управління ланцюжками постачання та багато іншого. Штаб-квартира знаходиться в Альфаретті, штат Джорджія, з додатковими офісами у Північній Америці, Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

"Завдяки значним інвестиціям компанії в нові хмарні програми на основі SaaS і стратегічним придбанням темпи зростання Aptean прискорилися", - заявили керуючий директор TA Associates Хітем Ель-Назер і директор Майк Ліберт. "Ми раді зробити додаткові інвестиції в розвиток Aptean і сподіваємося на поглиблення нашого партнерства з керівництвом Aptean, Charlesbank, а тепер і з Insight".

За словами обізнаних джерел, реінвестування TA Associates надає фірмі близько 50% акцій розробника. Charlesbank Capital Partners зберігає за собою приблизно 20% акцій компанії, а частина, що залишилася, належатиме управлінській команді Aptean.

Читайте також