Інвестор-активіст Elliott купує частку у промисловому гіганті Johnson Controls за понад $1 млрд

Інвестор-активіст Elliott купує частку у промисловому гіганті Johnson Controls за понад $1 млрд

Хедж-фонд Elliott Investment Management придбав велику позицію у промисловому гіганті Johnson Controls International Plc, показники якого відстають від конкурентів

Позиція хедж-фонду оцінюється більш ніж у $1 млрд, що ставить його до 10 найбільших інвесторів компанії, повідомили джерела.

Акції Johnson Controls за останній рік зросли на 9,2%, внаслідок чого станом на п'ятницю їхня ринкова вартість склала близько $46,5 млрд. Акції компаній-аналогів, таких як Carrier Global Corp. та Lennox International Inc., зросли більш ніж на 50% за той же період.

Johnson Controls, поряд із конкурентами Carrier та Lennox, є провідними гравцями у сфері управління HVAC, яка пережила бум, оскільки має вирішальне значення для охолодження центрів обробки даних. Устаткування клімат-контролю також використовується на підприємствах з виробництва напівпровідників та електромобілів.

Компанію, зареєстровану в Ірландії та головний офіс в Мілуокі, очолює генеральний директор Джордж Олівер, який був генеральним директором Tyco International до її об'єднання з Johnson Controls в 2016 році.

Johnson Controls виробляє обладнання для виявлення пожежі, холодильне, охоронне та кліматичне обладнання, в основному для комерційних будівель.

Читайте також