Іспанія отримала рекордні заявки на продаж облігацій на суму €130 млрд

Іспанія отримала рекордні заявки на продаж облігацій на суму €130 млрд

Інвестори розмістили рекордні замовлення на іспанські облігації в середу, продовживши серію безпрецедентних продажів боргових зобов'язань на європейському ринку на початку 2024 року

За словами людини, знайомої з питанням, на розміщення 10-річних облігацій через банки надійшло заявок на суму понад €137 млрд, внаслідок чого Іспанія встановила обсяг продажу в €15 млрд.

Ажіотаж замовлень відповідає тенденції цього тижня: бельгійські облігації, розміщення двох траншів облігацій Італії та два продажі британських боргових зобов'язань – усі вони мали історичний попит. Це може послабити побоювання, що потік державного боргу для фінансування дефіциту 2024 року може зірвати нещодавнє ралі облігацій.

Продажі облігацій урядів, агентств та компаній на європейському первинному ринку, схоже, досягнуть рекордного рівня цього тижня, при цьому очікується, що центральні банки цього року пом'якшать грошово-кредитну політику. Грошові ринки роблять ставку більш ніж на п'ять знижень відсоткових ставок Європейським центральним банком на чверть пункту, починаючи з квітня.

Читайте також