IT-дистриб

IT-дистриб'ютор Ingram Micro планує IPO у квітні з оцінкою в $8 млрд

Американська Ingram Micro, великий міжнародний IT-дистриб'ютор, може провести IPO у США у квітні 2024 року та розраховує на оцінку в $8 млрд

Хоча компанія продала частину свого бізнесу у сфері послуг для електронної комерції, вона оцінює свою поточну вартість вище, ніж за зміни власника три роки тому.

У підготовці до виходу Ingram Micro на біржу беруть участь банки Goldman Sachs та Morgan Stanley. За словами джерел, лістинг може відбутися вже у квітні 2024 року. За словами джерел, обговорення продовжуються, і деталі лістингу, включаючи оцінку та терміни, можуть змінитися.

Заснована у 1979 році Ingram Micro, у 2022 фінансовому році отримала виручку від продажів у розмірі $50,8 млрд, йдеться на її сайті. Компанія має бізнес у 61 країні. За останні вісім років компанія двічі змінила власника. У 2016 році китайський конгломерат HNA Group придбав Ingram Micro за $6 млрд на хвилі інвестицій китайських компаній у технологічний сектор США. The Wall Street Journal тоді зазначала, що HNA Group заплатила премію 39% до ціни акцій Ingram Micro на той момент.

2021 року новим власником Ingram Micro став інвестиційний фонд Platinum Equity. Він купив Ingram Micro у HNA Group за $7,2 млрд, коли останній мав фінансові проблеми. Незабаром після переходу під контроль Platinum Equity Ingram Micro продала за $3 млрд більшу частину свого бізнесу в сегменті Commerce & Lifecycle Services французької логістичної компанії CMA-CGM Group, щоб «зосередитися на зростанні та розширенні своїх основних можливостей щодо поширення технологій та хмарних послуг».

Читайте також