Італійська Bending Spoons купує нідерландський файлообмінник WeTransfer

Італійська Bending Spoons купує нідерландський файлообмінник WeTransfer

Італійський розробник мобільних програм Bending Spoons SpA придбав WeTransfer, голландський файлообмінний сервіс, який відмовився від публічного лістингу два роки тому

Компанія Bending Spoons, що базується в Мілані, скупила низку фірм і активів, що займаються розробкою програмного забезпечення, за останні кілька років і почала шукати нові угоди по всьому світу після того, як раунд фінансування в лютому дав їй оцінку в $2,6 млрд.

У 2022 році вона купила Evernote, компанію, що стоїть за популярним додатком для створення нотаток.

Компанія WeTransfer, створена в 2009 році, планувала первинне публічне розміщення акцій в Амстердамі з цільовою оцінкою до €716 млн, перш ніж вийти з процесу на початку 2022 року. На той час компанія звинуватила у цьому складний ринок для технологічних IPO.

Компанія WeTransfer заявила, що має 600 тис. передплатників і 80 млн активних користувачів на місяць для її сервісу, який спрощує передачу великих файлів онлайн, і розхвалювала його популярність серед художників і режисерів. Генеральний директор Олександр Василев, колишній менеджер Google, сказав, що торік продаж WeTranfer зріс на 25% до €132 млн, причому трохи більше половини припало на рекламу, а решту — на підписки.

 «Це приголомшливий бізнес, у якому ми бачимо суттєві можливості для покращення», — заявив Лука Феррарі, генеральний директор Bending Spoons.

Його компанія планує інвестувати $3 млн протягом наступних двох років у фонд WeTransfer, створений для підтримки митців. Феррарі відмовився повідомити, скільки співробітників WeTransfer він збереже.

Читайте також