Італійський банк Intesa інвестує €70 млн у розробника додатків Bending Spoons

Італійський банк Intesa інвестує €70 млн у розробника додатків Bending Spoons

Фінансування має допомогти компанії у закордонній експансії

Найбільший італійський банк Intesa Sanpaolo заявив, що інвестує €70 млн у стимулювання міжнародного зростання компанії Bending Spoons, одного з найуспішніших розробників додатків у країні.

За даними сайту міланської компанії Bending Spoons, її завантажили понад 500 млн разів, а кількість активних користувачів на місяць становить 90 млн. Його додатки включають популярний інструмент для редагування відео Splice і Remini, редактор зображень на основі штучного інтелекту.

Intesa заявила, що її фінансування, яке підтримує італійське експортно-кредитне агентство SACE, спрямоване на допомогу компанії в закордонній експансії за рахунок купівлі активів і розробки додатків у США, Південній Америці, Європі, Азії та Океанії.

Компанія Bending Spoons була заснована у 2013 році у Копенгагені, але наступного року переїхала до Італії. Четверо із п'яти її засновників — італійці.

У вересні минулого року компанія заявила, що залучила понад $340 млн від інвесторів, включаючи голлівудського актора Райана Рейнольдса та Керрі Трейнора, колишнього генерального директора платформи потокового відео Vimeo.

Читайте також