Ithaca Energy придбає британські активи Eni у рамках угоди в Північному морі на суму $940 млн

Ithaca Energy придбає британські активи Eni у рамках угоди в Північному морі на суму $940 млн

Ithaca Energy домовилася про купівлю британських нафтогазових активів ENI для створення одного з найбільших незалежних операторів на Північному морі

Північне море — це багатий на енергоносії регіон в Атлантичному океані, який вже давно затребуваний Європою через його потенціал із критично важливими підводними кабелями та трубопроводами.

Eni, одна з найбільших енергетичних компаній Італії, передасть свій бізнес у Великій Британії в обмін на 38,5% акціонерного капіталу Ithaca, тоді як існуючі акціонери Ithaca Energy володітимуть рештою 61,5% об'єднаної групи.

«Угода дає можливість нарощувати масштаби, реалізуючи ефективне зростання видобутку та максимізуючи цінність за спеціальної та цілеспрямованої структури управління…», — заявив генеральний директор Eni Клаудіо Дескальці.

Очікується, що об'єднана компанія, яка має близько 37 добувних активів, добуватиме від 100 тис. до 110 тис. барелів нафтового еквівалента на день на проектній основі у 2024 році, повідомила компанія Ithaca, яка належить зареєстрованій у Тель-Авіві компанії Delek Group.

Минулого року Eni придбала майже весь портфель Neptune Energy, щоб зміцнити свою присутність у ключовому регіоні Північного моря.

Читайте також