Ізраїльська інвесткомпанія Vintage залучила $631 млн для венчурних фондів

Ізраїльська інвесткомпанія Vintage залучила $631 млн для венчурних фондів

Компанія з Герцлії закрила свій сьомий фонд фондів, внаслідок чого активи під її управлінням перевищили $3,6 млрд

Згідно із заявою Vintage Investment Partners, компанія закрила свій сьомий фонд фондів. Vintage є інвестором венчурних фондів, у тому числі Andreessen Horowitz, Accel та General Catalyst, а також безпосередньо фінансує такі стартапи, як Klarna Bank AB у Швеції.

Новий фонд з'являється на тлі ознак того, що гроші для стартапів вичерпуються через зростання відсоткових ставок та падіння вартості публічних технологічних компаній. За даними CB Insights, глобальне венчурне фінансування скоротилося на третій квартал, порівняно з попереднім кварталом, до $74,5 млрд за останні три місяці.

2021 року Vintage залучила $500 млн для свого останнього фонду коштів.

"На наш погляд, наступні два, три, чотири роки будуть чудовим часом для венчурних інвестицій, тому що ціни знижуватимуться", - сказав глава Vintage. Він додав, що Vintage скористалася зростанням вартості в останні роки, щоб продати деякі активи та повернути гроші своїм партнерам з обмеженою відповідальністю.

Заснований у 2002 році новий фонд фондів Vintage підтримуватиме венчурні компанії та інвесторів на ранніх стадіях у США, Європі та Канаді.

Читайте також