JD.com викупить акції на суму $5 млрд на тлі зростаючих побоювань з приводу Китаю

JD.com викупить акції на суму $5 млрд на тлі зростаючих побоювань з приводу Китаю

JD.com Inc. планує викупити свої акції на суму до $5 млрд, щоб заспокоїти інвесторів, стурбованих можливим погіршенням спаду споживчого попиту в Китаї

У вівторок компанія JD.com виклала плани щодо викупу акцій з вересня по серпень 2027 року. Її американські депозитарні акції, які цього року впали на 8,2%, зросли більш ніж на 4% після відкриття торгів у Нью-Йорку.

Останній план зворотного викупу акцій JD з'явився за тиждень після того, як Walmart Inc. оголосила про продаж своєї частки у фірмі електронної комерції JD.com, що викликало побоювання щодо перспектив споживчих витрат у другій за величиною економіці світу.

У свою чергу власник Temu PDD Holdings Inc. у понеділок здивував інвесторів незвичайно похмурим прогнозом, наголосивши, як економічне нездужання Китаю позначається на широкому діапазоні роздрібної торгівлі.

Крім електронної комерції, низка розчаруючих результатів підняла червоні прапорці щодо китайської економіки. Цього тижня популярна мережа ресторанів швидкого харчування Din Tai Fung — один із найпопулярніших у країні брендів ресторанів — повідомила про закриття більш ніж дюжини точок. Минулого місяця Starbucks Corp. повідомила про падіння виручки у Китаї на 14% у червневому кварталі.

Читайте також